Upptäck Malmö genom maten

Den som är på besök i de södra delarna av Sverige och ska turista i Halmstad, bör ta sig en sväng förbi Malmö. Speciellt den som är intresserad av mat. Malmö är nämligen en av Sveriges mest kulinariska städer.

3736781-halstrad-makrill

Malmö är verkligen Sveriges mat-huvudstad och i sommar har man kunnat delta i ett event med namnet Matkaravanen. Eventet består av en två timmar lång matresa som tar deltagarna genom allt vad Malmö har att erbjuda i matväg, skriver Sydsvenskan. Den som deltar i Matkaravanen får upptäcka Malmö på ett annorlunda sätt och får smaka, lukta och bli inspirerad till att testa nya matupplevelser. Första stoppet på Matkaravanen är Malmö Kötthandel och här får man höra en guide berätta om kött och även smaka på sidfläsk. Så här går de flesta stoppen till och några utav dem är en ostbutik, torghandeln och flera olika restauranger.

Utforska mat-Malmö

Självklart kan man även välja att helt på egen hand utforska matstaden Malmö. Då är ett tips att ta in på hotell i ett par dagar som man hittar på www.hotellmalmo.nu. På så sätt kan man verkligen testa allt vad Malmö har att erbjuda och det finns en hel del restauranger som är ett måste. Flera utav dem är faktiskt till och med utsedda till några av Europas bästa och har blivit belönade med utmärkelser som Michelinstjärnor. Självklart finns det även ett väldigt stort utbud av billigare mat och streetfood.

Stort utbud av vegetarisk mat

Om man är vegetarian eller vegan och är sugen på att upptäcka en stad genom maten, är Malmö verkligen staden att föredra. På Sveriges radios hemsida kan man läsa att veganer och vegetarianer i många år kommit till Malmö just på grund av det breda vegetariska restaurangutbudet. Varför Malmö är så bra på vegetarisk kost beror förmodligen på att det finns en stor efterfrågan på den här typen av mat i staden.