Tyd hotellens stjärnor

När det kommer till att boka hotell så är det något vi gör med stor noggrannhet då vi vill att det ska bli så bra som möjligt. Men hur bör vi tänka och hur ligger det till med stjärnmärkningen.

1558863-leaf-and-a-pebble-closeupÄr det värt det att bo på ett hotell med fem stjärnor och vad bör man förvänta sig om man hamnar på ett som har två små raringar? Det är otroligt svårt att bara se till ett hotells stjärnor och ofta så går man även mycket på bilderna, kommentarer från tidigare gäster samt på hotellets läge. Men ska man se till stjärnor så har det nu kommit ett nytt klassificeringssystem.

Enhetligt system i EU

När man reser så bor man oftast på hotell, och som vi skrivit om tidigare så är det en konst att välja rätt hotell och då gäller det att ta god tid på sig och verkligen få den rätta känslan. Vad de flesta börjar med att kolla efter är hur många stjärnor ett hotell har. man kan även välja att begränsa sin sökning på antalet stjärnor. Då är det viktigt att veta vad dessa stjärnor betyder och att man har samma bedömning om vad som bör klassas som ett trestjärnigt hotell eller ett tvåstjärnigt. Nu vill EU att det ska finnas ett enhetligt klassificeringssystem för hotell i Europa som gör att konsumenten med större säkerhet vet vad den kommer att få. Ta bara Spanien där olika regioner har olika klassificeringssystem.

Vad man kan tänka på är att ett hotell med två stjärnor ska ha exempelvis möjlighet till väckning, daglig städning och minst 40 % av rummen ska ha privata badrum och tv. När det kommer till trestjärniga rum ska det vara minst 14 h receptionsservice, helfigurspegel och möjlighet till internetuppkoppling. Vid fem stjärnor gäller extra allt. Dock är det viktigt att kolla noggrant vad det är som kommer att ingå samt vad för extra avgifter som kommer att tillkomma.