Hotell i Halmstad

En bra upplevelse för en turist handlar inte bara om vad som finns att göra i en stad. Lika viktigt, för den sammanvägda upplevelsen, är boendet. Som tur är råder det ingen brist på bra hotell i Halmstad.

För den som tycker det är viktigt att bo centralt är Hotell Amadeus ett bra val. Det är centralt beläget, men ändå lugnt, och det går att välja budgetrum. Dessutom har hotellet bastu, som är gratis att använda för gästerna.

Som i många andra städer är det mest centralt belägna hotellet i Halmstad också ett av de äldsta. Grand Hotel, beläget vid järnvägsstationen, byggdes 1905 och ingår idag i Best Western-kedjan. Rummen har utformats och inretts för att ge dem olika karaktär, vilket gör att många återkommande gäster har sitt favoritrum.

På sajten Tripadvisor betygsätter resenärer hotell, restauranger och annat över hela världen. Det hotell i Halmstad kommun som får högst betyg där är Pio Country Club, beläget vid Toftasjön i Skedala skog. Hotellet har 14 rum, vart och ett inspirerat av ett land ute i världen. Att bo på Pio ska vara något mer än att bo på ett vanligt hotell, och därför har man som gäst tillgång till ett stort utbud av aktiviteter i hotellets regi. Dit hör bl.a. jakt, fiske, och kajakpaddling.

Bo på ett slott

Det mest exklusiva boendet i Halmstadstrakten hittar man dock nordväst om centralorten, inte långt från den fina sandstranden vid Haverdal. I Harplinge ligger Fjälldalens slott, som byggdes 1887 och byggdes om till sitt nuvarande utseende tjugo år senare.

Vid slottet bedrivs ingen hotellverksamhet i traditionell bemärkelse. Däremot går det att hyra hela slottet för konferenser, fester eller andra arrangemang. Då får man bl.a. tillgång till det gamla stallet, ett rum på 400 kvadratmeter som kan möbleras för att härbärgera de flesta typer av arrangemang.