Friluftsliv

Halland är inte den del av Sverige som lockar till sig flest friluftsfantaster. Men kanske blir det snart ändring på detta. Det finns nämligen goda möjligheter att utöva olika typer av friluftsliv i landskapet, inte minst i trakten kring Halmstad.

Vill man uppleva hela variationen kring Hallands kust rekommenderas Ginstleden, en 20 mil lång cykelled utmed kusten. Oavsett om man cyklar från norr och söderut, eller i motsatt riktning, går det att fortsätta cyklingen på Kattegattleden, upp till Göteborg eller ned till Helsingborg. Halland är över alg ett cykelvänligt landskap, med flera glest trafikerade vägar. Tänk dock på att det inträffar flera evenemang under året, då det kan vara svårt att hitta såväl boende som plats på en camping, Boka därför boende i god tid.

Vandring

Det går även att vandra genom Halland. Hallandsleden är en 38 mil lång vandringsled, som delar sig i en östlig och en västlig gren vid Simlångsgården i Simlångsdalen. De båda grenarna återförenas sedan vid Åkulla i Varbergs kommun. Hallandsleden är en del av North Sea Trail, en vandringsled som börjar i Belgien och går tunt hela Nordsjön. Leden slutar i norra England. Dt går inte att vandra hela vägen runt, såvida man inte kan gå på vattnet, men det går att vandra från Halland och fram till Oslofjorden. Den som är glad i att vandra kan alltså få sitt lystmäte.

Fiske

Halmstad är beläget vid havet, men det finns även ett flertal sjöar, samt två åar, i kommunen. Det gör att det finns flera fina fiskevatten. På många platser krävs dock fiskekort, som löses för den aktuella platsen. De fiskar som framför allt finns i vattnen är gädda, abborre, mört och lax. De tre första är sötvattensfiskar som man bl.a. hittar i Toftasjön. Lax, däremot, går att fiska i åarna Nissan och Fylleån.