Besök västkusten i sommar

I Halmstad lär det bli fullt ös som vanligt nästa sommar. Bland annat kommer Roxette och spelar här. Men det finns även andra ställen på västkusten som är värda ett besök nästa sommar.

3375786-marie-fredriksson-2

Nu står det klart att Roxette kommer att genomföra fyra spelningar i Sverige sommaren 2015, kan man läsa i Hallandsposten. En utav spelningarna kommer att ske i Halmstad den 22 juli. Redan i våras gick Roxette ut med att de skulle på turné. Det handlade då om en världsturné och inga svenska konserter var inplanerade. Sedan överraskade de alla svenska fans genom att boka de fyra datumen i Sverige. Senast duon spelade i Sverige var 2012, då de spelade på festivalen Peace & Love och på invigningen av Friends Arena. Det finns alltså anledning att besöka Halmstad i sommar.

Fartfyllt eller lugnt i Göteborg

Missar man Roxette i Halmstad eller har varit i Halmstad och vill åka vidare, kan man istället åka till Göteborg. Roxette spelar nämligen även där den 24 juli. Det finns fler saker man kan göra när man ändå är i Göteborg i sommar. Till exempel kan man besöka det populära nöjesfältet Liseberg. När man är på nöjesfältet får man inte missa att åka Lisebergs hittills största attraktionssatsning Helix. Den nästan 1,4 km långa berg-och dalbanan gör att passagerarna vid sju olika tillfällen befinner sig upp och ner. En annan bana på Liseberg som man bara måste åka är Balder, som har blivit utnämnd till ”Världens bästa berg-och dalbana i trä”. Utöver Helix och Balder bör man även testa AtmosFear som är Europas högsta fritt fall. Läs mer. Vill man ha en lite lugnare vistelse i Sveriges näst största stad kan man strosa runt i staden och kolla på alla sevärdheter som finns. Till exempel finns Botaniska trädgården, Domkyrkan, Gunnebo slott, Ostindiefararen Götheborg och Stora saluhallen. Oavsett vad man hittar på i Göteborg måste man ha någonstans att bo under sin vistelse. Det kan man boka på www.hotellgoteborg.info.

Lysekil – den perfekta sommarstaden

När man sedan har fått nog av Göteborg och vill åka vidare längs västkusten kan man till exempel besöka Lysekil. Speciellt på sommaren är Lysekil väldigt vackert och de små pittoreska fiskebodarna radar upp sig längs havskanten. Här kan man till exempel besöka Vikarvets museum och lära sig mer om stenindustrins och fiskenäringens historia. Man kan även titta på Feundsunds kyrka, som är en vacker träkyrka belägen mitt i centrum. För den som älskar skaldjur är Lysekil det rätta stället att besöka. Man kan följa med fiskarna ut på havet och uppleva hur det går till att fånga skaldjuren. Den som bara vill äta skaldjuren kan göra det i någon utav Lysekils utmärkta skaldjursrestauranger, skriver man på VästSveriges hemsida.204437-swedish-westcoast

Andra sevärda platser på västkusten

Den som vill åka vidare längst västkusten nästa sommar bör göra ett antal fler stopp. Västkusten fullkomligt kryllar av vackra och trevliga sommarstäder. Några städer man kan stanna till i är:

  • Smögen
  • Marstrand
  • Fjällbacka
  • Strömstad
  • Kungsbacka
  • Varberg
  • Båstad