Besök Funkisfestivalen i Halmstad

På Funkisfestivalen i Halmstad får människor med olika funktionsuppsättningar möjligheten att förverkliga sina drömmar om att stå på scenen och sjunga. Festivalen arrangeras av föreningen Funkisglädje vars syfte är att ge möjlighet för människor med funktionsnedsättning att delta i kulturlivet på sina villkor.

Många människor drömmer om att få stå på på scen och sjunga eller framföra andra konstformer. Oavsett vilken funktionsuppsättning någon har så har hon eller han rätt att få uttrycka sig och att bli stärkt av publikens applåder, vilket möjliggörs på Funkisfestivalen som detta år arrangeras i Halmstad. Men oavsett om du har full funktionsuppsättning eller en funktionsnedsättning så är du välkommen att besöka Funkisfestivalen i Halmstad där människors drömmar går i uppfyllelse. Festivalen är Sveriges största festival för personer över 15 år med med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS och hölls första gången 2011 i Väsby där det hela en gång startade under namnet Funkismello.

Allas rätt att delta i kulturlivet

För de flesta är det en självklarhet att delta i kulturlivet på egna villkor som publik eller på scenen om man så önskar. men många människor stängs tyvärr ute på grund av att de har olika funktionsnedsättningar. Funkisfestivalen arrangeras av föreningen Funkisglädje och syftet med festivalen är att lyfta just denna grupp människors rätt att delta i kulturlivet på deras egna villkor och resultatet är en kulturfestival som skänker glädje och kultur åt alla som vill komma. Festivalen växer för varje år som går och förra året gästades den av hela 1400 personer. I år är det Halmstads tur att arrangera den eftersom deras tävlande tog hem vinsten förra året. Precis som i Eurovision Song Contest är det vinnarens hemort som får arrangera festivalen nästkommande år.

Intressant att veta är att till skillnad från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest så begränsas inte Funkisfestivalen till musik och sång utan bjuder även på dans, teater och andra kulturella uttryck. Festivalen äger rum den 6 februari i Halmstad Arena och biljettpriset är ynka 195 kronor, så missa inte årets kulturhändelse. Så passa på att köpa din biljett idag och bli en av alla de som får njuta av en helkväll av musik och kultur.